Blogikirjoitukset: Purentalihashieronta - Fysiobar
040 839 1483

tai s-postitse: info(ät)fysiobar.fi

Purentalihashieronta

Blogikirjoitukset / Julkaistu 31.1.2023

Puremalihakset, joita ovat posken, suun, alaleuan ja ohimon alueen lihakset, voivat kipeytyä purentaelimistön toimintahäiriön yhteydessä. Puremalihasten toimintahäiriö ilmenee päänsärkynä tai kipu saattaa säteillä myös niskaan ja hartioihin. Tinnitus, huimaus voi johtua purentalihasten ongelmista.

Jäykät purentalihakset aiheuttavat monenlaisia oireita. Leukaperien kipuilu ja arkuus, jota esiintyy yleensä aamuisen, koska moni narskuttelee tai puree hampaitaan yhteen nukkuessaan. Leukaperien jumitus, jolloin suu ei aukea kunnolla. Lisäksi leuasta voi kuulua naksumista, kun sitä avataan ja suljetaan.

Purentalihasten hieronnassa käsitellään kasvojen alue, purentalihakset poskien sisäpinnoilta sekä kaulan ja niska-hartiaseudun alue. Osaan purentalihaksista ei pääse käsiksi kasvojen pinnalta, jolloin hieronta tapahtuu suun kautta. Hieronnan aikana hieroja käyttää kumihanskoja ja huolehtii hygieniasta tarkasti.

Purentalihasten hieronta elvyttää kasvojen ja pään alueen lihasten toimintaa sekä lievittää niiden jäykkyyttä ja kipua. Hieronta parantaa lihasten aineenvaihduntaa.

Hieronnan jälkeen saat mukaan treeniohjeita, joilla voi harjoitella purentalihasten rentoutusta kotona.

Varaa aika purentalihashierontaan

Tyhjennä valinnat

Varaa hoitoaika kätevästi verkossa

Sivustomme sähköinen ajanvarauspalvelu palvelee Sinua 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä.