Fysioterapia - Fysiobar
040 839 1483

tai s-postitse: info(ät)fysiobar.fi

Fysioterapia

Blogikirjoitukset / Julkaistu 21.2.2023

Fysioterapia

Olkapään ongelmat ja niiden kuntoutus. Käypä hoito suositusten mukaisesti Terveys 2000- tutkimuksessa selvisi, että noin kuudesosa miehistä ja neljäsosa naisista on kärsinyt olkapään kivusta edeltävän kuukauden aikana ja väestötutkimusten perusteella olkapään jännevaivojen määrä alkaa kasvamaan reilusti 40 ikävuoden jälkeen.

Pitääkö tässä heittää sitten hanskat tiskiin, tyyliin ikä ei tule yksin. Näin moni asiakas ainakin tuumailee.

Minä tarkastelen asiaa hieman toisesta vinkkelistä. Varttuneempi kansalainen on todennäköisesti kerennyt tekemään asioita enemmän huonosti kuin nuorempi veronmaksaja eli ongelmat kasautuvat pikkuhiljaa.

Entä se magneettikuvaus? Kuvantamisella todetuista jännerepeämistä kolmannes on oireettomia!! Löydökset eivät siis aina ole yhteydessä ongelmiin. Traumaperäisissä tapauksissa kuvantaminen on asialistalla ensimmäisenä.

 

No entäs se fysioterapia. Moni asiakas sanoo, että on käynyt jo monella fysioterapeutilla eikä siitä ollut hyötyä. Tarkemmin harjoitusvalikoimaa kysellessä paljastuu monessa tapauksessa, että kuminauhajumppaahan se on ollut. Noh, voin kertoa, että fysioterapia on paljon muutakin kuin erivärisiä kuminauhoja, mutta ensin lyhyesti miksi se kuminauhajumppa ei monesti toimi. Esimerkiksi jänneperäisissä tendinopatioissa kuormaa pitää saada varsinkin liikkeen jarruttavaan vaiheeseen, jossa lihas supistuu, mutta samalla venyy. Kuminauhalla tehdessä kyseisessä vaiheessa kuminauha löystyy eli kuorma kevenee, joten ei ihmekkään, että se ei toiminut. Liikuntakeskus Hukan tiloissa painot ei lopu kesken kummastakaan suunnasta, joten harjoitusohjelma voidaan räätälöidä juuri sinun voimavarojen ja tavoitteiden mukaisesti.

Jos pelkkä olkavarren ulko- ja sisäkierron runttaus joka päivä vihreällä kuminauhalla ei ole tuottanut tulosta niin kokeile vaihteeksi kuormitusfysiologisiin faktoihin pohjautuvaa olkapään kuntoutusta. Semmoinen kuntoutus voi sisältää käsipainoja, alataljajoja, penkkipunnerrusta erilaisilla liikkeen manipulointitekniikoilla sekä leuanvetoakin. + Takaan sen, ettei treeniä tehdä jokapäivä. No miksi ei? Koska treeni perustuu kuormitysfysiologisiin faktoihin.

Ajanvaraus

Varaa hoitoaika kätevästi verkossa

Sivustomme sähköinen ajanvarauspalvelu palvelee Sinua 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä.